Sälekaihtimet

SOLE-sälekaihdin on nykyaikaisessa auringonsuojauksessa tärkeässä osassa. Mittatilaustyönä ne valmistetaan juuri ikkunaan sopivaksi.

Säleitä voidaan säätää portaattomasti tarpeen mukaan tai nostaa koko nippu ylös, jolloin näkymä on esteetön. Auringonpuolen ikkunoissa sälekaihdin estää myös tehokkaasti huonetilan lämpenemistä ja vähentää jäähdytyksen tarvetta.

Mallistomme käsittää yli 50 erilaista värivaihtoehtoa. Lisäksi valittavana on kaksiväriset-, kuvioidut-, puujäljitelmä- sekä reikäsäleet. Privacy-kaihdin on peittävämpi ja suunniteltu tiloihin jossa perinteisen kaihtimen häikäisynesto ja pimennysteho ei riitä.

Vakiosäleen leveys on 25 mm, mutta valittavana on myös 16, 35, ja 50 mm leveät vaihtoehdot. Säleen paksuus on 0,21 mm joka takaa kaihtimelle tukevan rakenteen.

Kaihdin asennetaan yleensä ikkunan väliin, jossa se antaa parhaan hyödyn lämmöneristeenä. Kiinteissä lämpölasielementti-ikkunoissa se asennetaan pinta-asennuksena joko katto- tai seinäkannakkeilla. Ovikaihtimet voidaan tukea alhaalta magneetilla tai varustaa sivuvaijereilla.

Kaihtimet toimitetaan vakiona säätötangolla, mutta integroitu Safiiri-säädin on vaihtoehto jossa narut ja säätötanko jäävät siististi piiloon ikkunan välitilaan, -myös kaihdin ylösvedettynä. Integroitua säädintä suositellaan käytettäväksi erityisesti tiloissa jossa lapsilla on pääsy ikkunan läheisyyteen. Säädin on mahdollista asentaa vain MSE-ikkunan väliin tuleviin kaihtimiin.